Výběrové řízení do výroby v ZLKL

Zajímá vás, jak probíhá výběrové řízení na různé pozice ve výrobě? A co budete pro jednotlivé pozice potřebovat? Bavíme se o méně či více kvalifikovaných pozicích. Na některé je třeba mít technické vzdělání, někde stačí praxe a jsou i pozice, kde se můžete u nás vše naučit. Pojďme si to rozebrat.

Bez kvalifikace
Na lisovně, na obrobně či lakovně je mnoho pozic, kde si vystačíte jen s manuální zručností a schopností „ustát“ směnu.

Na lisovně jde např. o obsluhu konvenčních nebo jednoúčelových CNC lisů. Seřizovač vám vše nastaví a ukáže, co máte dělat. Můžete dostat za úkol i jednoduchou montáž.
Práce na lakovně též není z pohledu kvalifikace náročná. Vše se naučíte – jak věšet a sundávat výrobky, které projíždí linkou. Ruční lakování pistolí, maskování a balení výrobků. Pracujete v týmu, takže se v jednotlivých činnostech střídáte.
Na obrobně pak můžete dělat apretáž, nebo-li odjehlení výrobků s pomocí ručních nástrojů. Postup vidíte na obrázcích před sebou. Průmyslové odmašťování výrobků též není složité, představte si myčku na nádobí, akorát ve větším.

S kvalifikací
Mezi kvalifikované pozice patří obsluha CNC strojů. Přestože i zde funguje zaučení a rekvalifikace, připravte se, že vás čeká čtení výkresů, alespoň základy, měření výrobků, ovládání strojů a jejich základní údržba. Výhodou je strojírenské či jiné technické vzdělání, ale rekvalifikaci zvládne i člověk z jiného oboru, který má trochu technický cit.

Manipulanti musí mít zkušenost s řízením VZV, papíry je možné si dodělat. Svářeči musí mít svářečský průkaz, elektrikáři vyhlášku 50. Pokud nedisponujete potřebným vzděláním či zkušenostmi, nebo si nejste jistí, zda pozici zvládnete, nebojte se i tak přihlásit. Společně můžeme najít pro vás to správné uplatnění.

Jak se tedy přihlásit?
K získání práce v ZLKL stačí podstoupit pár jednoduchých kroků, které si společně níže vysvětlíme.

I. Krok – životopis
Ze všeho nejdříve nám pošlete svůj životopis, který můžete zaslat prostřednictvím e-mailu (kariera@zlkl.cz) nebo přes kariérní webové stránky (https://zlkl-kariera.cz/). V případě druhé varianty si nejdříve otevřete webový odkaz, kde ve výpisu pozic najdete pozici, o kterou máte zájem. Rozklikněte ji, vyplňte formulář pro uchazeče a vložte životopis.

V životopisu buďte struční, zpracujte jej strukturovaně a popište svůj studijní obor a předchozí pracovní zkušenosti. Velmi nás zajímá, kde a jak dlouho jste pracovali. Nezapomeňte uvést kontakt na Vás. Až k nám dorazí váš životopis, spojí se s vámi po telefonu personalista, který se doptá na další detaily a domluvíte se na osobní schůzku.

II. Krok – pohovor s nadřízeným
Během osobní schůzky budete seznámeni s vašim nadřízeným. Mistr výroby nebo jiný vedoucí vás provede pracovištěm, ukáže výrobní prostory a názorně představí náplň práce. Také uvidíte, jak pracují ostatní zaměstnanci. Při této příležitosti se můžete ptát na vše, co vás k pracovní pozici zajímá. Pokud si padnete do oka a dokážete si představit budoucí spoluprací, rádi vás uvítáme mezi námi.

Koneckonců, získat v dnešní době pracovní místo nebylo nikdy jednodušší. Vstupem do ZLKL získáte zaměstnání, ve kterém budete za dobře odvedenou práci spravedlivě odměněni a uvidíte výsledky přímo před sebou. Na závěr přejeme hodně štěstí při výběru toho pravého zaměstnání.

Autor: Dominik Hapl

Nejnovější články