Průběh výběrového řízení u kancelářských pozic v ZLKL

V případě, že se ucházíte o pracovní pozici v ZLKL, čeká na vás několik kroků, které je potřeba podstoupit. Pojďme společně nahlédnout pod pokličku a jednotlivé kroky si projít a poukázat, na co se připravit.

KROK I. – životopis
Pokud vás některá nabízená pozice zaujala a myslíte si, že právě vy jste ta osoba, kterou hledáme, určitě nám neváhejte zaslat svůj životopis. Jedná se o první a zcela podstatný krok k úspěchu. Životopis mějte zpracovaný ve strukturované formě, kde text vyčleníte do odrážek s krátkým a výstižným popisem vašeho vzdělání, znalostí, zkušeností a dovedností. Až budete mít životopis zpracovaný, přejděte na kariérní stránky ZLKL (https://zlkl-kariera.cz/). Ve výpisu pozic si najděte tu svoji a zašlete nám vyplněný formulář i s vloženým životopisem.

KROK II. – dotazníky
Výborně. První krok jste dokončili! Následně se vám ozve personalista. Telefonicky nebo emailem vám sdělí, zda postupujete dále a budou vám zaslány dotazníky, které slouží k upřesnění vašeho profilu. Chceme, aby vám pozice padla jako ulitá, tak se nebojte. Jednodušeji tak objevíme, kde se skrývá váš talent. On-line dotazníky si můžete vyplnit z pohodlí domova. Potřebujete k tomu jen kvalitní připojení k internetu a přibližně hodinu času. První testík je krátký a na čas. Dále vás čeká již časově neomezený dotazník, který se týká vašich pracovních zkušeností. Zaměřuje se výsledky v minulém zaměstnání nebo brigádě. Další dotazník ukáže váš osobnostní profil, který nás nasměruje, abychom vám mohli nabídnout pozici přímo pro Vás.

KROK III. – testy
Pokud jste se dostali až sem, rádi bychom vás pozvali k testům na pobočku ZLKL v Lošticích. Zde nejdříve podstoupíte hodinový test pracovního potenciálu, jehož cílem je určit pracovní rychlost a efektivitu. Jedná se o orientaci v textu, matematické a logické uvažování. Nejedná se o nic složitého, test není znalostní. Pokud chcete podstoupit malou přípravu, doporučujeme projít si testy obecných studijních předpokladů.
Po testu pracovního potenciálu následuje ověření počítačových znalostí. Zaměřte se především na úroveň vašich znalostí v MS Excelu. Budou vám zadány jednoduché úkoly, které spočívají v základní, uživatelské úrovni. Pokud byste chtěli mít náskok, podívejte se např. na videa o Excelu na Youtube apod. Posledním bodem je test rychlosti psaní na počítači. V tomto testu se hodnotí počet úhozů za určitý čas a co nejmenší chybovost. Toto je dohromady zhruba 30 minut. Pokud uspějete, následuje pohovor.

KROK IV. – pohovor s personalistou
Testy a pohovor bývají spojené do jedné návštěvy. Ještě předtím, než na pohovor dorazíte, doporučujeme si promyslet Vaši motivaci k dané pracovní pozici. Zkuste sami sobě položit otázku „Proč se ucházím zrovna o tuto pozici v této společnosti?“, „Co mě na ní nejvíce láka?“ „Jaký je hlavní důvod mého zájmu?“, „Kde se vidím za několik let?“ apod. Také se pokuste nejdříve zjistit, co vlastně ZLKL nabízí a jaké je naše pole působnosti. Jelikož dostanete prostor pro vaše otázky, které vás k dané pracovní pozice nebo firmě jako celku zajímají, můžete si je předem připravit.

 

KROK V. – pohovor s nadřízeným
V případě, že jste úspěšně prošli všemi předchozími koly, bychom vám chtěli pogratulovat. Teď již zbývá poslední krok, a to rozhovor s nadřízeným pracovníkem. V této fázi už stačí doladit poslední detaily, předat si konečné informace a lépe se vzájemně poznat.
Štěstí přeje připraveným a za zkoušku člověk nic nedá. Co když zrovna vy jste ta osoba, které se může splnit vysněný cíl? My vám přejeme šťastnou ruku při výběru budoucího zaměstnání a třeba se naše cesty protnou přímo v ZLKL.

Tajemství našeho úspěchu?
Naším vzorem je Baťa!

Autor: Dominik Hapl

Nejnovější články